Novo Nordisk kan sætte fart på vigtigt insulin i USA

Skrevet af admin

07/08/2014

Dagens topnyheder

Studierne af Novo Nordisks langtidsvirkende insulin Tresiba går så strygende, at medicinalgiganten ser ud til at kunne lancere Tresiba på det amerikanske marked før ventet. Det oplyser selskabet i regnskabet for andet kvartal 2014.

- Det er et væsentligt og vigtigt fremskridt for Novo, siger administrerende direktør i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, ifølge Ritzau Finans.

- Der er ingen tvivl om, at Tresibas adgang til det amerikanske marked er den vigtigste begivenhed for Novo Nordisk i de kommende år, tilføjer han.

Novo venter nu at have data klar fra en foreløbig analyse af det såkaldte Devote-studiet, der måler hjerte-kar-risici ved Tresiba, omkring årsskiftet 2014/15. Det er et halvt år før, det var ventet.

Studiet ventes ifølge Novo Nordisk at omfatte i alt 7500 deltagere med type 2-diabetes, der i forvejen enten har eller er i højrisikogruppen for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Det er blandt andet rekrutteringen af patienterne til studiet, der går hurtigere end ventet.

Dermed kan der formentligt allerede indsendes ny registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder i første halvår af 2015.

Tresiba kan i bedste fald kan få markedsføringstilladelse mod slutningen af 2015, og en lancering er dermed mulig i starten af 2016, siger Lars Rebien Sørensen.

Mens Novo Nordisk har fået Tresiba godkendt i Europa, Japan og Mexico, så er de amerikanske myndigheder bekymrede for, om midlet medfører øget risiko for hjerte-kar-problemer hos patienterne.

Derfor krævede FDA i starten af 2013 flere studier, før Novo Nordisk kunne få en godkendelse i hus til det amerikanske marked.

Den besked kom bag på selskabets topledelse og sendte aktierne i Novo Nordisk til tælling på fondsbørsen med et fald på 13 procent på én dag.

/ritzau/