Novo Nordisk og Genmab starter antistof-parløb

Den absolutte storebror og en af lillebrødrene i dansk medicinalindustri har besluttet at indgå et teknologisk samarbejde.

Biotekselskabet Genmab indgår en kommerciel licensaftale med medicinalgiganten Novo Nordisk om selskabets Duobody-teknologi, oplyser Genmab i en meddelelse til fondsbørsen.

Som del af aftalen får Novo Nordisk to kommercielle licenser til Duobody, mens Genmab som betaling får to millioner dollar på forhånd.

Men aftalen kan ende med at blive væsentligt mere indbringende for Genmab, som har udsigt til potentielle milepælsbetalinger på 250 millioner dollar for hver eksklusive licens eller cirka 200 millioner dollar for hver ikke-eksklusive licens.

Duobody er en teknologiplatform til dannelse og udvikling af bispecifikke antistoffer, som Genmab selv har udviklet.

- Vores egenudviklede Duodody-teknologi kan anvendes til at skabe bispecifikke antistoffer, som retter sig mod en lang række sygdomsområder, siger Jan van de Winkel, administrerende direktør hos Genmab, i en meddelelse.

- Denne aftale med Novo Nordisk viser, hvordan vi kan udnytte vores unikke state-of-the-art antistofekspertise og samarbejder til at skabe forskellige indtægtskilder inden for andre områder end cancer, tilføjer han.

Ifølge analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen er aftalen med Novo Nordisk rigtig god for Genmab.

- Det er for det første positivt, at to danske selskaber går sammen i et samarbejde, og fra Genmabs perspektiv synes jeg, at det er en blåstempling af Duobody-teknologien, siger han til Ritzau Finans.

Aftalen med Novo Nordisk ventes ikke at få nogen indflydelse på Genmabs finansielle forventninger til 2015.

Genmab venter fortsat en omsætning på 650-725 millioner kroner og et driftsoverskud på 200-275 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip