Novo Nordisk vil have NNIT på børsen

Novo Nordisk har planer om at sende it-selskabet NNIT på børsen. Og planerne er så langt fremme, at selskabet er blevet bedt om at undersøge mulighederne for en børsnotering af selskabet på fondsbørsen i København, oplyser NNIT.

Selskabet rådgiver om, udvikler, implementerer og kører it-løsninger for virksomheder i hele verden. Selskabet har flere end 2200 ansatte og omsatte sidste år for cirka 2,2 milliarder kroner.

Hvordan ejerkredsen skal se ud i fremtiden, vil blive baseret på de nærmere undersøgelser.

Novo Nordisks økonomidirektør, Jesper Brandgaard, der også er bestyrelsesformand i NNIT, siger, at man som ejer ser en særdeles tilfredsstillende udvikling i selskabet.

- Vi overvejer på denne baggrund, hvorvidt en ændring af ejerskabsstrukturen kan understøtte værdiskabelsen i NNIT og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt, siger Jesper Brandgaard i en kommentar til planerne.

For at sikre at undersøgelsen forløber optimalt, har NNIT's bestyrelse ansat den tidligere Dong-økonomidirektør Carsten Krogsgaard Thomsen som økonomidirektør i NNIT med reference til den administrerende direktør, Per Kogut.

- Carsten Krogsgaard Thomsen kommer med mange års erfaring fra Dong Energy og som næstformand i NNIT's bestyrelse, siger Jesper Brandgaard.

- Det betyder, at Carsten både har erfaring med at undersøge mulighederne for en børsnotering og et dybt kendskab til NNIT's virksomhed. Dermed bidrager Carsten med afgørende kompetencer til virksomhedens udvikling, siger han.

NNIT blev i 1998 formelt udskilt fra Novo Nordisk som et selvstændigt aktieselskab og med Novo Nordisk som eneejer.

/ritzau/

Dagens Gossip