Novo øger halvårsresultatet med 57 procent

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk præsenterer en stribe flotte tal i sit halvårsregnskab for årets første seks måneder.

Først og fremmest øger koncernen resultatet af den primære drift med 57 procent til sammenlagt 26,3 milliarder kroner.

Det er blandt andet et resultat af et øget salg på 25 procent, målt i kroner.

Medicinalvirksomheden har blandt andet noteret pæn fremgang i salget af diabetesmedicin, konstaterer administrerende direktør Lars Rebien Sørensen.

- Vi er tilfredse med de resultater, Novo Nordisk har opnået i første halvår af 2015, hvor det fortsat har været Victoza og Levemir, der drev salgsvæksten.

- I andet kvartal har vi succesfuldt lanceret NovoEight og Saxenda i USA samt annonceret positive resultater fra det første fase 3a-studie med Semaglutid, skriver han i en pressemeddelelse.

Takket være en høj dollarkurs steg salget i Nordamerika med 35 procent mål i kroner, selv om den lokalt kun var på 10 procent i lokal valuta.

I forbindelse med halvårsregnskabet har selskabet opjusteret sin forventning til væksten i resultatet af den primære drift med to procentpoint til 19 procent, målt i lokale valutaer.

Til gengæld regner man på grund af valutamodvind nu kun med en omsætningsvækst på 21-23 procent målt i danske kroner, hvor den hidtidige udmelding lød på 23-25 procent.

Opgjort i lokal valuta ligger forventningerne til salgsvæksten fortsat uændret på 7-9 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip