Novo runder markedsværdi på en billion kroner

Skrevet af admin

10/04/2015

Mest læste i dag

Medicinalgiganten Novo Nordisk har ved fondsbørsens lukning fredag eftermiddag passeret en markedsværdi på over en billion kroner, altså 1000 milliarder kroner - eller skrevet helt ud: 1.000.000.000.000.

Det er første gang nogensinde, at selskabet runder billionen.

Novo Nordisk-aktien er i løbet af dagen steget med 3,1 procent og koster nu 393,30 kroner stykket.

Fredagens stigning betyder, at den danske virksomhed har en markedsværdi på 1015,85 milliarder kroner, hvis man fraregner de aktier, som Novo Nordisk selv har købt under sit nuværende aktietilbagekøbsprogram.

Kigges der på, hvor meget medicinalaktien er steget i løbet af 2015, kan det lige knap gøres op til 50 procent.

I løbet af året har der også været to store nyheder, der har givet aktien positivt momentum, vurderer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Den første handler om, at fase 2-studiet af en tabletbaseret behandling af diabetes 2 faldt succesfuldt ud til gavn for Novo Nordisk.

Den anden går på, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har accepteret at behandle genansøgningen for diabetesproduktet Tresiba, efter at første ansøgning blev afvist i 2013.

- Man kan sige, at når FDA modtager registreringsansøgningen - og i dette tilfælde på midlertidige data - så er der rigtig stor sandsynlighed for, at vi også ser en endelig godkendelse, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau.

- Med de to nyheder ude kan man sige, at fra at Novo kun var lidt foran konkurrenterne rent konkurrencemæssigt, så er selskabet nu langt foran, når der ses på pipelinen og dens potentiale, tilføjer han.

/ritzau/