NSA brød regler om privatliv tusindvis af gange på få år

Den interne undersøgelse identificerer 2.776 brud på regler eller retskendelser om overvågning af amerikanere og udenlandske mål i USA. Der er tale om alt fra uautoriseret indsamling og lagring af juridisk beskyttet kommunikation til ulovlig overvågning af borgere og fejl, der har ført til utilsigtet indsamling af mails.

Det mest alvorlige regelbrud involverer krænkelse af en retskendelse og uautoriseret brug af data om mere end 3.000 amerikanere og personer, der opholder sig i USA på et Green Card.

NSA er en kompleks organisation, der er underlagt forskellige reguleringer, og der kan ske menneskelige fejl, siger en embedsperson fra NSA, der på betingelse af anonymitet udtaler sig til The Washington Post med tilladelse fra Det Hvide Hus.

Edward Snowden kræves udleveret til retsforfølgelse i USA, fordi han har lækket et stort antal dokumenter, der viser USAs massive overvågning af blandt andet amerikanske statsborgere, EU og andre lande.

Snowden betragtes i dag som en helt i nogle kredse, mens andre ser ham som en landsforræder. Reelt er han endt som en fredløs, der har fået asyl i Rusland, hvilket har udløst en diplomatisk krise mellem USA og Rusland.

BNB

Dagens Gossip