NSA har ved en fejl indsamlet 56.000 amerikanske mails

Dokumenterne blev offentliggjort som led i de amerikanske myndigheders forsøg på at forklare, hvad der angiveligt er en teknisk fejl, som ifølge efterretningsvæsenet har ført til utilsigtet indsamling af mails uden retskendelser.

Præsident Barack Obamas administration har i den seneste tid været under nationalt og internationalt pres efter afsløringer af NSAs massive, elektroniske overvågning af både amerikanske statsborgere, andre lande og EU-institutioner.

De netop offentliggjorte dokumenter inkluderede et dokument, der tidligere har været stemplet som strengt fortroligt. Af dokumentet fremgår, at den hemmelighedsfulde FISA-domstol, der træffer afgørelser i sager om efterretningsaktiviteter og overvågning, på baggrund af data fra NSA estimerer, at agenturet mellem 2008 og 2011 har indsamlet det store antal mailkorrespondancer.

Ifølge embedsfolk er mailene indsamlet som led i et program, der er designet til at opsnappe kommunikation fra udenlandske terrormistænkte.

De 56.000 emails skulle angiveligt være slettet fra NSAs arkiver efter opdagelsen af fejlen.

USAs hemmelige overvågningsaktiviteter er blevet afsløret af den tidligere efterretningsansatte Edward Snowden, der har lækket oplysningerne til flere medier, og som nu har fået asyl i Rusland for at undgå retsforfølgelse for lækagen i USA.

Dagens Gossip