NSA kan hacke smartphones fra alle de store producenter

Ifølge avisen kan NSA hacke operativsystemerne på iPhones fra Apple, telefoner fra Blackberry og Android-telefoner fra Google.

De lækkede efterretningsdokumenter viser, at NSA kan få adgang til de fleste følsomme data på telefonerne, herunder telefonbøger, SMS-udvekslinger, noter og informationer om, hvor telefonens bruger opholder og har opholdt sig.

Læs også: Tre arabiske bogstaver kan crashe din iPhone

Ifølge Spiegel fremgår det af dokumenterne, at NSA i en periode mistede adgangen til data på Blackberry-telefonerne, da det canadiske firma ændrede den måde, det behandlede data på. Da det igen lykkedes NSA at få adgang til Blackberry-brugerdata blev det markeret med ordet »champagne!« i interne notater fra NSA, skriver Der Spiegel.

Blackberrys mailsystem har tidligere været kendt som meget sikkert og firmaet har ifølge Der Spiegel erklæret, at det var umuligt at hacke.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

I modsætning til nogle af NSAs andre overvågningsmetoder, der indsamler data fra millioner af mennesker, er hackning af smartphones angiveligt målrettet specifikke enkeltpersoner. Det fremgår ikke, hvilke formål metoden er brugt til eller mod hvem.

Op mod 20.000 tyskere gik lørdag på gaden i Berlin for at protestere mod NSAs massive overvågning og den tyske regerings manglende handling for at stoppe overvågningen.

Dagens Gossip