Nu åbner lavprisselskabet Norwegians bank i Danmark

Skrevet af admin

07/12/2015

Dagens topnyheder

Lavprisselskabet Norwegians bank har lagt an til landing før tid på det danske marked. Mandag åbner Bank Norwegian i Danmark, oplyser selskabet.

- Bank Norwegian har opnået at få mere end en halv million kunder i Norden, siden vi åbnede i Norge i 2007. Vi tror derfor på, at vi også kan tilbyde det, som de danske bankkunder efterspørger.

- I den forbindelse er det da klart, at det er en fordel for os, at flyselskabet har en stor kundegruppe i Danmark, og at vi derfor allerede er et kendt varemærke, siger Erik Jensen, administrerende direktør for Bank Norwegian, i en pressemeddelelse.

Banken har tidligere meldt ud, at den var klar til åbning i Danmark i løbet af første kvartal 2016, men åbner altså før tid. Da banken er en webbank, bliver der dog ikke tale om egentlige filialer i Danmark.

Den norske bank, hvor Norwegian har den største ejerandel på 20 procent, vil i første omgang tilbyde udlån- og indlånsprodukter. I første halvdel af 2016 lanceres et kombineret kreditkort og fordelskort for flyselskabet Norwegian.

Ifølge Lars Krull, bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, er kombinationen af finansiel tjeneste og rejsevirksomhed ikke ny.

- Luftfartsselskabet SAS har i mange år kombineret deres loyalitetsprogram, Eurobonus, med et kreditkort. Rigtig mange flyselskaber tilbyder finansielle ydelser. Typisk er det kreditkort, men nogen har mere.

- Også internationale hotelkæder som Marriott og Hilton tilbyder kreditkort og mulighed for at låne og optjene point, siger Lars Krull.

Han mener, at Bank Norwegian har gode muligheder for at etablere sig i Danmark, fordi flyselskabet har mange danske kunder.

- Jeg ser ikke den her bank komme ind på markedet og for eksempel yde lån til huskøb. Jeg tror, at de kan få en pæn placering på forbrugslån, men det er ikke noget, der truer adfærden alvorligt i de danske banker, siger Lars Krull.

Ifølge John Norden, administrerende direktør i Mybanker, der sammenligner bankpriser, vil den nye spiller typisk være kundens "bank nummer to" og altså typisk ikke kundens primære bankforbindelse.

- Men det kan sagtens blive en skarp konkurrent til de etablerede kviklånsfirmaer, siger han.

Mandag åbner Bank Norwegian også i Finland. Ifølge banken forventes Bank Norwegian i Danmark og Finland at være rentabel efter to års drift.

/ritzau/