Nu advarer mor alle forældre imod at give børn denne slags morgenmad

En mor brugte Facebook som en måde at få sit budskab ud på, da hendes datter fik en slem allergisk reaktion efter at have spist morgenmad.

Misty Lynn, som moderen hedder, var chokeret, da hun en dag opdagede et kæmpe udslæt på sin datters ben.

Familien, som er fra USA, overvejede, hvad datteren havde spist eller været i kontakt med, som hun ikke normalt plejer.

Det gik op for dem, at datteren Harper, havde fået  en ny slags morgenmad, som indeholder en masse kunstige farvestoffer.

Læs også: Snydt af falske flyttemænd: Kørte af sted, med alt hvad de ejede

Datteren Harpers udslæt var så slemt, at hun var nødt til at blive tilset af en læge, og moren, som var noget chokeret, skrev det her på Facebook:

“Blev nødt til at tage Harper til lægen i dag. Havde ingen anelse om, hvad der gav hende det her udslæt, indtil Steve fortalte mig, at hun havde fået Applejacks (morgenmadsprodukt med meget farve) for første gang i morges. Stakkels pige. Lavede research om produktet, og det her er, hvad jeg fandt…

Applejacks bruger nogle af de mest populære fødevare-farvestoffer, som er kendt for at forårsage problemer hos børn. Gul 6, blå 1, rød 40 og BHT. Disse farvestoffer er alle ulovlige i Europa, men helt acceptable i USA. BHT er normalt brugt som stabilisator i pesticider, benzin, smøremidler og sæbe, men findes altså også i Applejacks. Gul 6 har været sat i forbindelse med udviklingen af kræftsvulster hos mus, og Rød 40 har været kendt for at forårsage alvorlige.”

Ifølge nyhedsmediet KFOR er mange enige med den bekymrede mor.

Blandt andet er der et en forening med en hjemmeside, som hedder Why Dye? (Hvorfor farve?, red.), som sætter spørgsmålstegn ved brugen af kunstig farve.

De nævner de samme ingredienser, som Misty Lynn, som nogle af de værste.

De anbefaler, at man generelt forsøger at droppe fødevarer med kunstige farvestoffer - især til børn.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip