Nu ændres hundeloven: Ministeren vil undersøge forbudte racer

Nu har selv Fødevareminister Mette Gjerskov fået nok af Hundeloven, som har bragt aflivninger, sorg og frustrationer ned over mange hundeejere og hunde. Ministeren vil havde undersøgt og evalueret de forbudte hunderacer, lige som ministeren vil ændre konsekvenserne, når en hund bider en anden hund.

- Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider. Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde, siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Hun lancerer en hundepakke, hvor både interesseorganisationer og fagfolk bliver inviteret med i arbejdet med at evaluere Hundeloven og komme med ændringsforslag Og arbejdet begynder allerede på onsdag, hvor ministerne har kaldt parterne til møde.

Mette Gjerskov foreslår også en ændring mark- og vejfredsloven, så man ikke længere må skyde omstrejfende hunde, og at alle reglerne om hunde bliver samlet i Hundeloven

- Jeg synes ikke, det er en holdbar løsning at give borgerne, at de kan skyde en hund, der strejfer, uden at den skader andre dyr eller mennesker. Derfor bør denne mulighed for selvtægt slettes af lovgivningen. Den slags sager skal henvises til politiet, siger Mette Gjerskov.

I hundepakken vil Fødevareministeriet gennemføre et servicetjek af en række forhold vedrørende hunde, herunder bestemmelser i relation til hundekenneler, fyrværkeriloven og registrering af hunde.

Desuden vil Mette Gjerskov styrke oplysningen til borgerne om valg af hunderace og om ansvaret med at passe hunde.

Dagens Gossip