Nu afgøres drabstiltalt sygeplejerskes skæbne

Fredag formiddag kan et næsten 16 måneder langt mareridt være forbi for en 31-årig sygeplejerske og hendes familie.

Klokken 10 ventes Retten i Nykøbing Falster at afgøre, om kvinden er skyldig i tre drab og et drabsforsøg, eller om hun omvendt kan forlade retten som et frit menneske.

Hvis hun kendes skyldig i alle anklager, risikerer hun at blive idømt fængsel på livstid. Lyder afgørelsen derimod på frifindelse, kan hun se frem til en erstatning i millionklassen.

Den tiltalte blev anholdt 1. marts 2015 efter en nattevagt på det lokale sygehus, hvor flere patienter var døde.

I løbet af natten mente en kollega at have overrasket den tiltalte i færd med at forgifte en af patienterne, og derfor valgte hun i samråd med sin kæreste at alarmere politiet.

Denne episode betegner anklagemyndigheden som et drabsforsøg. Hertil kommer tre påståede drab, som skal være begået i årene 2012-2015.

Den usædvanlige drabssag begyndte 11. marts i år og har indtil videre strakt sig over 25 retsmøder. I langt over 100 timer har den sorthårede og let buttede kvinde siddet på en kontorstol i venstre side af den store retssal A i retsbygningen i Nykøbing Falster.

Herfra har hun set flere end 70 vidner tage plads i vidneskranken for at fortælle, hvad de ved og tror.

Det er anklagerens og en stribe kollegers opfattelse, at den tiltalte er drevet af en syg stræben efter opmærksomhed, og at patienterne har været statister i dette skuespil.

- Det handler om drama, og det handler om selviscenesættelse, understregede anklageren onsdag i sine afsluttende bemærkninger.

Den tiltalte nægter sig imidlertid skyldig i alle anklager. Hun mener, at sagen bunder i rygter og ondsindet sladder, og at beviserne på ingen måde rækker til en dom.

- Jeg har været igennem et helt vanvittigt forløb og er blevet beskyldt for nogle ting, som jeg ikke har gjort. Det er gået ud over min familie, min kæreste og ikke mindst min otteårige datter, lød det i en udtalelse, som kvindens advokat læste op i onsdagens retsmøde.

Ud over anklagerne om drab og drabsforsøg er sygeplejersken blandt andet tiltalt for at have stjålet medicin fra sin arbejdsplads og for at have givet sin datter farlig sovemedicin. Også her nægter hun sig skyldig.

/ritzau/

Dagens Gossip