Nu bliver aftalen fejret: Her drikker Riis og Tinkov vodka

Med Oleg Tinkovs opkøb af Bjarne Riis' cykelhold er det en stor dag for russisk cykelsport. Og investeringen bliver mandag aften fejret på ægte russisk manér.

I hvert fald har millionæren og den nykronede holdejer lagt et billede på Twitter, hvor han hygger sig med den afgående danske holdejer og kommende team manager.

- Tid til vodka i London, skriver Oleg Tinkov. (Se tweetet nederst i artiklen)

På billedet ses en glad Bjarne Riis. Og der ser umiddelbart heller ikke ud til at mangle noget.

Oleg Tinkovs pengeinstitut Tinkoff Credit Systems fortsætter også som hovedsponsor for holdet, mens danske Saxo Bank er sekundær sponsor i 2014.

Holdet skifter herefter navn til Tinkoff-Saxo i den kommende sæson.

Bjarne Riis overtog det daværende Team Memory Card-Jack & Jones-hold tilbage i 2000 og fik hurtigt knyttet prominente ryttere til holdet som Laurent Jalabert og Tyler Hamilton.

Siden dengang har han hvert eneste år stillet med et mandskab, der har været så slagkraftigt, at det har kunnet blande sig i striden om Tour de France-sejren.

Det kommer det også til fremover, forsikrer Riis, der i dag har superstjernen Alberto Contador som sin største profil.

- Det giver os muligheden for at have et verdensklassehold, og vi kan forhåbentlig opfylde vores ambition om at blive verdens bedste cykelhold, sagde han på pressemødet i London.

- Samtidig kan jeg nu bruge min tid på at lede holdets sportslige afdeling og fokusere på løbene og træningen af vores ryttere, fortsatte han.

Salget er på rygteplan anslået til at indbringe Bjarne Riis seks millioner euro, svarende til 45 millioner kroner.

Med salget er der ikke længere noget dansk cykelhold repræsenteret i den fineste division blandt de professionelle hold, World Tour.

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT SE DET I FULD STØRRELSE:

Dagens Gossip