Nu bliver det for alvor koldt: Helt ned til 17 minusgrader i weekenden

Vinteren bider sig for alvor fast nu, og det bliver sandsynligvis langt mere køligt den kommende tid, end DMI først havde spået. Det skriver BT.

Alle, der i dag har vovet sig ud på de sneklædte gader og stræder i landet, ved, at det er en iskold fornøjelse derude. Men det bliver endnu koldere.

I weekenden får vi ifølge DMI helt ned til 17 minusgrader.

- Det hele kulminerer natten til søndag med noget, der ligner vinterens laveste temperaturer: ned til minus 15, ja måske lokalt 17 minusgrader i de indre dele af landet, siger meteorolog Henning Gisselø til BT.

Ifølge prognoserne fra Danmarks Meteorologiske Institut vil den isende kulde formentlig vare frem til torsdag i næste uge.

Derefter vil det ekstremt kolde vejr og den tilhørende sne vende tilbage i perioder vinteren ud. Generelt vil de næste par måneder være koldere, end vi normalt oplever i Danmark.

Martin Lindberg, der er energi- og erhvervsmeteorolog hos DMI, siger til BT, at kulden formentlig først slipper sit tag et godt stykke inde i marts.

- Der er stor sandsynlighed for, at vi kommer til at opleve flere perioder med klassisk vintervejr i februar. Og sikkert også ind i marts, spår han og tilføjer, at det milde vejr, vi oplevede i december, med stor sandsynlighed er slut nu.

Vi slipper altså med garanti ikke for frostklædte biler og isglatte veje i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip