Nu bliver det for alvor koldt: Helt ned til 17 minusgrader i weekenden

Vinteren bider sig for alvor fast nu, og det bliver sandsynligvis langt mere køligt den kommende tid, end DMI først havde spået. Det skriver BT.

Alle, der i dag har vovet sig ud på de sneklædte gader og stræder i landet, ved, at det er en iskold fornøjelse derude. Men det bliver endnu koldere.

I weekenden får vi ifølge DMI helt ned til 17 minusgrader.

- Det hele kulminerer natten til søndag med noget, der ligner vinterens laveste temperaturer: ned til minus 15, ja måske lokalt 17 minusgrader i de indre dele af landet, siger meteorolog Henning Gisselø til BT.

Ifølge prognoserne fra Danmarks Meteorologiske Institut vil den isende kulde formentlig vare frem til torsdag i næste uge.

Derefter vil det ekstremt kolde vejr og den tilhørende sne vende tilbage i perioder vinteren ud. Generelt vil de næste par måneder være koldere, end vi normalt oplever i Danmark.

Martin Lindberg, der er energi- og erhvervsmeteorolog hos DMI, siger til BT, at kulden formentlig først slipper sit tag et godt stykke inde i marts.

- Der er stor sandsynlighed for, at vi kommer til at opleve flere perioder med klassisk vintervejr i februar. Og sikkert også ind i marts, spår han og tilføjer, at det milde vejr, vi oplevede i december, med stor sandsynlighed er slut nu.

Vi slipper altså med garanti ikke for frostklædte biler og isglatte veje i år.

Dagens Gossip