Nu bliver det nemmere at afsætte borgmesteren

Hvis 90 procent af medlemmerne i et byråd eller kommunalbestyrelse har mistet tilliden til borgmesteren, kan de afsætte ham.

Med en ny lov, som Folketinget vedtager torsdag, vil det være muligt at afsætte borgmesteren.

Det er en udløber af Farum-skandalen. Forslaget, om at det under visse omstændigheder skal være muligt at afsætte borgmesteren, er anbefalet af Farum-Kommissionen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) siger om den nye lov:

- Som borgmester varetager man et tillidshverv. Derfor er det afgørende, at kommunalbestyrelsen rent faktisk har tillid til borgmesteren.

- De nye regler giver kommunalbestyrelsen nye og bedre muligheder for at trække i håndbremsen, eksempelvis hvis der er massiv mistillid til borgmesteren, eller hvis vedkommende groft tilsidesætter sine pligter. Det er godt for kommunestyret, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Loven indebærer desuden skrappere regler for, hvornår og hvordan sagsmateriale skal sendes ud til kommunalbestyrelsesmedlemmerne.

- Det er vigtigt, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne er klædt på til at træffe de beslutninger, der skal træffes, og kan forberede sig i god ro og orden.

- Derfor er jeg glad for de nye skærpede frister for, hvornår kommunalbestyrelsesmedlemmerne får adgang til dagsordner og sagsmateriale og for, at materialet nu skal sendes til medlemmerne og ikke bare gøres tilgængeligt for dem, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip