Nu bliver det sommer

For mens lørdag byder på temperaturer over 23 grader, styrtdykker de søndag til omkring de 13 grader.

»Weekenden byder både på sol, varme, byger og risiko for torden,« lyder det fra Lars Henriksen, der er vagtchef på DMI.

Ifølge DMI bliver lørdag en dag for dem, der lige har købt solbriller. Der kommer nemlig rigtig meget sol til store dele af landet.

»Lørdag ser ud til at blive en dag med sommerlige temperaturer i store dele af landet. Der er dog et men. Det men hedder Bornholm. Her vil man opleve byger og regn og mindre sol,« siger Lars Henriksen.

Meget tyder på, at vejret skifter søndag. På den lyse side slipper hele landet sandsynligvis for regn, omvendt vil man også opleve, at kølig vind fra nord får temperaturerne til at falde.

»Søndag slår vinden for alvor om i nordvest. Det betyder, at kold luft fra Nordsøen rammer landet, og temperaturen vil falde til mellem 13 og 18 grader. Det bliver mod øst, man når de 18 grader,« siger Lars Henriksen.

Igen er det Bornholm, der har trukket det korteste strå. Her vil man opleve mange skyer, men risikoen for nedbør og tordenskrald er begrænset.

»Hvis vi får torden i weekenden, så bliver det på Bornholm, og så bliver det kun et enkelt skrald eller to,« siger Lars Henriksen.

Det forventes at vejret i næste uge vil byde på mere regn og nogen sol.

Dagens Gossip