Nu bliver flere boliger sat til salg

Der er kommet flere ejerboliger stil salg. I februar er antallet af ejerboliger med til salg skilte øget med 788 i forhold til måneden får. Det skyldes dels at det ikke er gået helt så godt med salget samt at der har været en stigning i nye boliger på salgslisten.

Det viser den nye boligudbudsstatistik fra Realkreditrådet. Heri kan man se, at der ved udgangen af februar var 57.782 boliger til salg. Heraf udgør parcel- og rækkehuse de 39.749, 6.967 var ejerlejligheder og de sidste 11.066 var fritidshuse.

Realkreditrådet bemærker, at den største stigning i antal boliger til salg er kommet i Hovedstaden, hvor der i årets anden måned kom fire pct. flere ejerboliger på ejendomsmæglernes hylder.

Trods stigningen i februar har den underliggende tendens det sidste år til halvandet dog været et faldende boligudbud fra et rekordhøjt niveau i 2011. Udviklingen har betydet, at der i dag står relativt få ejerlejligheder til salg, mens udbuddet af huse stadig ligger på et højt niveau i historisk sammenhæng.

Realkredit Danmark, RD, bemærker specielt, at der er en lille stigning i antal ejerlejligheder til salg i København. Det sker fra et næsten rekordlavt niveau, hvilket har været med til at forklare, t der har været en pæn fremgang i ejerlejlighedspriserne i Hovedstaden i det seneste år, mener RD.

Samlet set lyder meldingen fra flere økonomer, at de forventer en stabilisering af boligmarkedet den kommende tid. Det øgede udbud af boliger til slag er med til at holde priserne i ave, så nogen ny friværdifest bliver det ikke til lige foreløbig.

Dagens Gossip