Nu bliver himlen fyldt af en meteorsværm: Sådan ser du den

Når vi begynder at ophøre med at have lyse nætter, så er det ikke kun cykellygterne, der skal findes frem. 

Det samme skal de skarpe øjne, for skiftet fra lyse nætter til mørke nætter betyder, at det er tid til at himlen bliver beriget med meteorsværmen Perseiderne. 

Det er allerede nu muligt at se den, men Perseiderne er stærkest den 12. og 13. august, hvor den bliver til et himmelsk festfyrværkeri.

Perseiderne er som regel hurtige og lysstærke, og de udspringer fra stjernebilledet Perseus.

Sporene fra Perseiderne bliver stående på himlen i flere sekunder, og det kan føres tilbage til stjernebilledet Perseus, som de udspringer fra og har fået sit navn efter.

Selv om meteorsværmen kommer tilbage hvert år, så er det alligevel noget særligt i år, fordi der er nymåne den 14. august, hvilket gør himlen mørkere og derfor lettere at se meteorene på.

Sådan ser de Perseiderne: 

1. Du skal hverken bruge kikkert eller teleskop - dine øjne kan sagtens se dem. 

2. Du skal enten står tidligt op eller gå sent i seng. Perseiderne er oftest mest synlige lige efter midnat og frem mod daggry.

Men vær lidt tålmodig. Dine øjne skal først vænne sig til mørket, og perseiderne kommer ofte i stimer, så du kan godt skulle vente lidt, før du oplever dem. 

3. Prøv at find et sted, hvor der ikke er så meget lys. Det kan være en strand, en mark eller en park, hvor der ikke er gadebelysning. 

4. Gem din mobil væk. De forstyrrer både dine øjne med lys, men den er heller ikke nødvendig, når du skal nyde det himmelske festfyrværkeri. 

 

 

Dagens Gossip