Nu bygges der bro mellem Sydnorge og Norddanmark

Der er en lang række uudnyttede muligheder for erhvervsudvikling mellem den sydlige del af Norge og den nordlige del af Danmark, og det er grunden til, at der netop er åbnet et fælles nordjysk kontor i Stavanger.

Kontoret er bemandet med en norsk rådgiver, Harald Finnvik, der har lang erfaring med erhvervsudvikling i et internationalt perspektiv.

- Sydnorge og Norddanmark har meget at vinde på at samarbejde med henblik på erhvervsudvikling. Der er en lang og god tradition for samhandel mellem vores regioner, men der er helt klart et stort uudnyttet potentiale. Jeg glæder mig til at skabe relationer mellem virksomheder og organisationer på begge sider af Skagerrak og åbne døre, som kan bidrage til et værdifuldt og langvarigt samarbejde for begge parter, siger Harald Finnvik.

Kontoret i Stavanger er en del af BusinessBroen Norge-Norddanmark, som bliver paraplynavn for en række nordjyske projekter inden for erhvervsfremme, beskæftigelse og kompetenceudvikling, hvor formålet er at skabe vækst for virksomhederne i begge lande.

De danske virksomheder kan udnytte muligheden for at trække uløste opgaver fra Norge til Norddanmark samt eksportere varer, tjenester og arbejdskraft til den sydnorske region.

På norsk side kan virksomhederne få løst en række kapacitetsmæssige udfordringer ved hjælp af arbejdskraft, delproduktion og import af varer og tjenester fra Norddanmark. En del af projektet er endvidere relateret til de positive effekter, som norske virksomheder kan opnå ved at etablere virksomhed i den nordjyske region.

- Med kontoret i Norge tilkendegiver vi, at der satses tungt på at udvikle samarbejdet mellem vores to regioner, og det vil skabe bedre rammer for at virksomheder i begge lande kan vækste. Vi bygger i høj grad videre på de positive erfaringer, som man i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev har i arbejdet med i relation til Norge. Med BusinessBroen står vi samlet, og det giver bedre mening for virksomhederne på både den danske såvel som på den norske side, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Ved åbningen af kontoret i Stavanger deltog blandt andre borgmestre og erhvervschefer fra fem nordjyske kommuner, regionsrådsformanden i Region Nord, borgmesteren i Stavanger Kommune, den danske ambassadør i Norge samt repræsentanter for en række danske og norske virksomheder og organisationer.

Dagens Gossip