Nu drømmer Froome om to Sky-ryttere på sejrsskamlen

Efter Tejay van Garderens exit fra Tour de France og Alberto Contadors styrt og efterfølgende tidstab er Chris Froomes luksushjælper Geraint Thomas rykket helt op på fjerdepladsen i den samlede stilling.

Derfor er det naturligt, at det i år så succesfulde Sky-mandskab efterhånden er begyndt at lure på muligheden for at få to mand på sejrsskamlen i Paris på søndag.

- Det er fantastisk at have ham så højt oppe, og det ville være en drøm at få ham med på podiet, siger indehaveren af den gule førertrøje, Chris Froome, der har ondt af sin udgåede amerikanske rival.

- Det er trist for Tejay, at han måtte udgå med sygdom. Han har kørt et virkelig stærkt Tour de France, og det gør mig ondt at se ham trække sig ud på den måde. Han var et godt bud på en podieplads, siger Froome.

Selv om Sky-kaptajnen altså håber på at få sin holdkammerat op blandt de tre bedste, slår han dog fast, at det fortsat først og fremmest gælder om at forsvare den gule trøje.

Det lykkedes igen til perfektion på 17. etape, hvor Froome også modstod angreb på den frygtede nedkørsel fra Col d'Allos.

- Jeg har aldrig haft følelsen af, at nedkørsler var en decideret svaghed for mig. Jeg løb ingen risici og kørte i de spor, jeg havde det godt med. Vi kørte samme nedkørsel i Dauphine, og det hjalp mig selvfølgelig, at jeg kendte den, siger Chris Froome.

I klassementet er han nu jagtet af to Movistar-ryttere. Nairo Quintana er nummer to, mens Alejandro Valverde er på tredjepladsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip