Nu droppes buræg af ALLE danske supermarkeder - Kiwi, Meny og Spar følger trop

Tidligere på ugen fik Aldi stor opmærksomhed for at melde ud, at den tyske kæde vil fjerne alle buræg fra hylderne i de danske butikker. Kort efter lovede Rema 1000 det samme, og vil flere danske supermarkeder være med på bølgen.

Det er dagligvarekoncernen Dagrofa, som ejer kæderne Kiwi, Meny, Spar, Min Købmand og Let Køb, der nu har valgt at gå samme vej som de andre supermarkeder og udfase salget af buræg, så de senest i 2020 ikke længere kan findes på hylderne.

- Vi kan jo se, at det er den vej det går, og i Dagrofa sætter vi dyrevelfærd højt, siger kommunikationsmedarbejder hos Dagrofa, Signe Lindegaard til Dagens.dk.

Hun understreger dog, at det ikke er en beslutning, der er truffet hen over natten, men en beslutning, der har været længe undervejs.

- Det har været vigtigt for os, at vi kunne være sikre på, at vores leverandører kunne levere danske æg til forbrugerne som alternativ til buræg.

Coop og Dansk Supermarked har tidligere meldt ud, at de vil droppe buræg, og dermed er alle landsdækkende supermarkeder enige om ikke at sælge buræg til danskerne. 

- Det her er en milepæl i kampen for bedre dyrevelfærd. Med samtlige landsdækkende supermarkeders udfasning af buræg er vi kommet et kæmpe skridt nærmere enden på burhønsenes kummerlige forhold, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen til EKstra Bladet.

Her er Forbrugerrådet Tænks beskrivelse af vilkårene bag tilblivelsen af buræg:

- Buræg kommer fra høns, der går i bure af trådnet. Der må maksimalt være 13 høns per kvadratmeter i burene - og maks 10 høns i et bur. Hønsene har ikke adgang til en hønsegård, så de kommer ikke udenfor. Hønsene har adgang til strøelse og siddepinde.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip