Nu er 800 flygtninge kommet til Danmark fra Tyskland

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

Ifølge Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, er der nu kommet 800 flygtninge og migranter fra Tyskland til Danmark. Det siger hun efter møde i Statsministeriet.

Dermed er antallet, der ankommer til Danmark hastigt stigende.

Mandag aften fastslår Syd- og Sønderjyllands Politi samt Udlændingekontrolafdelingen i Maribo, at mindst 650 flygtninge og migranter har krydset Danmarks grænser siden søndag aften.

Men det tal er allerede overhalet.

Ifølge de seneste oplysninger, som kom frem på mødet mellem statsministeren og partilederne på Christiansborg, der sluttede omkring klokken 19 mandag aften, er der nu ankommet 800.

Det er dobbelt så mange flygtninge og migranter, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) oplyste på et pressemøde mandag eftermiddag klokken 15.

Her var tallet 400 ankomne migranter og flygtninge siden søndag aften.

Dermed kan Danmark stå over for en stor udfordring, hvis tilstrømningen fortsætter.

Da asyltallet sidste år satte den tidligere regering i alarmberedskab var antallet for hele september 3130 asylansøgere.

På blot ét døgn har Danmark nu tilsyneladende modtaget en fjerdedel af det tal.

På aftenens møde i Statsministeriet blev partilederne ikke enige om samlet løsning.

- Vi har først og fremmest fået en orientering fra statsministeren om den aktuelle situationen omkring Rødby, hvor der er kommet rigtig mange flygtninge i går og i dag, siger Mette Frederiksen.

Hun udtrykker støtte til den måde politiet indtil videre har håndteret flygtningene og migranter.

- Det, de danske myndigheder har gjort, har de opbakning til. Der kommer rigtig mange flygtninge lige nu, men vi skal selvfølgelig ikke have ungarske tilstande. De flygtninge, der kommer, skal behandles på en ordentlig måde, siger hun.

Ifølge Mette Frederiksen er det "åbenlyst for enhver", at situationen kræver fælles europæiske svar. Hun tilføjer dog:

- Men hvis du spørger mig, så synes jeg det er vigtigt, at Danmark selv fastlægger vores udlændinge- og flygtningepolitik.

- Vi skal på den ene siden finde den rigtige balance mellem at hjælpe mennesker på flugt og samtidig have styr på, hvor mange der kommer hertil, så vi også har styr på integrationsopgaven, siger Mette Frederiksen.

Formanden for det største parti i Folketinget er dog ikke i stand til at give nogen konkrete bud på, hvordan krisen skal løse.

Mette Frederiksen afviser både at genforhandle Dublin-forordningen, og Mette Frederiksen ønsker heller ikke, at Danmark melder ud, at vi er parate til at tage imod et bestemt antal asylansøgere for at hjælpe andre EU-lande.

/ritzau/