Nu er alle glade i Swansea

Med på billedet er også advokaten Alejandro Bellapart og den tidligere Aston Villa-boss Doug Ellis. Og en af fodbold-Europas på det tidspunkt vredeste mænd, Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu.

Det er den 13. juni, to dage før Michael Laudrups 49 års fødselsdag og dagen efter, at Swanseas bestyrelsesformand, Hew Jenkins, officielt har afbrudt al kontakt til Bayram Tutumlu, der med vanlig vulgaritet har opfordret formanden til at ’vise sine nosser og udtrykke sine problemer med ham ansigt til ansigt.

Stadig manager

Billedet af den smilende Michael Laudrup på Mallorca i selskab med sin agent, men langt fra sin arbejdsgiver, får spekulationerne om hans snarlige farvel til Wales til at accelerere, for det er svært at tolke som andet end en støtte til den ene part i konflikten, Bayram Tutumlu.

I dag, nøjagtig fire uger senere, er Michael Laudrup stadig manager i Swansea. Europas trænerkarrusel er kørt rundt, uden at han er hoppet hverken af eller på, selvom mindst et par storklubber har tilbudt sædet undervejs, og med det forventede køb af angriberen Wilfried Bony, ser konflikten ud til at være stoppet.

Michael Laudrup har fået tilgang af syv nye spillere, heriblandt den målscorer, han så inderligt har ønsket sig, og Bayram Tutumlu har nedtonet retorikken, i det omfang han overhovedet gebærder sig i det offentlige rum. For første gang, siden han forlod Brøndby i sommeren 2006, lader Michael Laudrup til at blive i en klub i mere end en sæson.

Krigsretorik

Forsommeren er ellers hård ved ’Ambassadøren. Metaforerne bliver hentet hos uvejrs-meteorologerne, der varsler storm og turbulens og dårligt klima, og da vejrfænomenerne bliver for få kommer krigsretorikken journalisterne til undsætning og taler om løsgående missiler og krig på flere fronter.

Situationen er den, at Michael Laudrup den 31. maj pludselig bliver efterlyst af sin tidligere arbejdsgiver, Ajax Amsterdam, der helt efter de hollandske forskrifter sætter en annonce i avisen, hvori den indkalder danskeren til et møde i retten den 29. august i forbindelse med en skattesag fra 1997.

Det er nu, Bayram Tutumlu tilsyneladende er ved at miste besindelsen. Dagen efter Ajax’ efterlysning giver han over 20 beskeder på Twitter (det er mange) udtryk for, hvordan han har tænkt sig at forsvare ’legenden Michael Laudrup over for ’grådige Ajax, og i de følgende dage går han efter de journalister, der beskriver historien og betegner dem ’rotter og ’kujoner.

Samtidig går han i clinch med Hew Jenkins og optrapper krigen på endnu en front, for nu at henvise til den føromtalte retorik. Hvis ikke Swansea bevilger nogle penge til indkøb, kan han ikke garantere for, hvad Michael Laudrup har tænkt sig at gøre, fortæller han og lader indirekte forstå, at det kan komme til et brud.

Nødvendigt med flere spillere

Swansea er i den netop overståede sæson endt på en historisk god niende plads, den bedste nogensinde, og har med sejren i Capital One Cup kvalificeret sig til Europa League, hvilket ifølge Michael Laudrup kræver bedre – og især flere spillere, hvis ikke det skal koste dyrt i kræfter og medfølgende resultater.

Michael Laudrup vil have syv spillere mere, men da Tutumlu og Hew Jenkins en uge inde i juni ligger i åben krig, er der stadig ikke sket noget.

Michael Laudrup vil gerne have fingrene i Iago Aspas og Leo Baptistao, der ender i henholdsvis Liverpool og Atletico Madrid, og kilder i Swanseas ledelse fortæller, at spillerne på danskerens ønskeseddel ligger for højt i lønomkostninger til, at klubben kan honorere hans ønsker. Samtidig er Hew Jenkins under ingen omstændigheder tilfreds med, at Bayram Tutumlu blander sig i transferaktiviteterne og involverer sig i handlerne, sådan som han også gjorde, da Swansea sidste år hentede Michu, Quique Flores og Pablo Hernandez.

Og så tog de på ferie. Michael Laudrup rundsendte en mail, denne gang med beskeden om, at han ikke var til at få fat på, mens han befandt sig i Spanien og USA, og Bayram Tutumlu nedtonede sin Twitter-offensiv, mens Swansea gik i gang med at købe ind.

Alt er godt

Hvis Bony kommer, når Swansea op på syv nye, og nu fremstår alt i den skønneste orden. Michael Laudrup har stadig Bayram Tutumlu som agent. Han er stadig i Swansea. Han er tilfreds. Bortset fra med en ting, fortæller han til Wales Online i sit første interview efter ferien:

- Det eneste, jeg kan sige, der er lidt underligt for mig, er, hvor mange gange, jeg måtte gentage, at jeg ville blive her (...) Jeg sagde til mig selv, at det ikke var værd at sige mere om det (...) Hvis du gentager dig selv 10 gange, og folk stadig ikke tror dig – jeg tror, de tænker ok, det er fodbold’.

Sådan er det nok. Det er fodbold. Den ene måned krig og uvejr. Den anden måned fred og lyse sommeraftener og syv nye spillere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip