Nu er Caitlyn Jenner officielt kvinde

Reality-kendissen Caitlin Jenner - også tidligere kendt som Bruce Jenner - har nu fået en dommers ord for, at hun i juridisk forstand er en kvinde.

Det bekræfter både talspersoner for højesteretten i Los Angeles og Caitlyn Jenners talsperson over for ABC News.

Det officielle kønsskifte falder på plads samtidig med, at den tidligere topatlet i går havde premiere herhjemme på sin omtalte realityserie "I am Cait" på kanalen TLC.

Her spiller Caitlyn Jenner selv hovedrollen.

Samtidig med det juridiske kønsskifte har Caitlyn Jenner også fået godkendt sin navneforandring, så hun nu officielt hedder Caitlyn Marie Jenner.

Tidligere på måneden, da realitystjernen søgte om ændringerne, forklarede hun over for nyhedsbureauet AP, at det var nødvendigt for, at hendes "køn bedre kunne matche hendes identitet".

- Selvom jeg har fået overvældende stor offentlig støtte til min transformation, modtager jeg også negativ opmærksomhed fra private borgere - også trusler om at gøre fysisk skade på mig, siger Caitlyn Jenner til AP.

65-årige Caitlyn Jenner har tidligere fortalt åbent om, at hun på et tidspunkt overvejede selvmord på grund af sin svære situation.

- Selvmordsraten er ni gange højere i det transkønnede miljø end i den almene befolkning. Risikoen for mord er også højere. Det er et virkelig alvorligt emne. Folk dør på grund af det her problem. Jeg føler et enormt ansvar, fordi jeg har en stemme, som bliver hørt, og der er så mange transkønnede derude, som ikke bliver hørt, fortæller Caitlyn Jenner i det første afsnit af reality-serien.

Reality-serien "I am Cait" bliver sendt på TLC søndage klokken 22.00.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip