Nu er de 17: Jim Gilmore vil være republikansk præsident

Feltet af republikanske kandidater, der vil være præsident i USA, fortsætter med at vokse.

Seneste person i rækken er Jim Gilmore, tidligere guvernør i delstaten Virginia. Han meldte onsdag sit kandidatur og er dermed den 17. republikaner, der søger partiets nominering.

Det oplyser USA's føderale valgkommission, der skal godkende kandidater, skriver Reuters.

Den 65-årige Jim Gilmore var kortvarigt også en del af præsidentkapløbet forud for valget i 2008, men han trak hurtigt sit kandidatur tilbage inden den afgørende fase.

Han var guvernør fra 1998 til 2002 i Virginia og formand for Republikanernes Nationale Komite i 2001.

Foruden Jim Gilmore er Jeb Bush, Donald Trump, Marco Rubio og Scott Walker også blandt de fremtrædende kandidater.

6. august finder den første store debat mellem de republikanske kandidater sted, og her vil de ti kandidater, der ligger bedst til i de nationale meningsmålinger, deltage.

Det betyder, at Jim Gilmore skal skynde sig at efterlade et indtryk hos vælgerne, hvis han vil være med i den vigtige tv-debat, der vises i den bedste sendetid.

I en frisk meningsmåling, som Ipsos har lavet for Reuters, fører den kontroversielle forretningsmand Donald Trump stort i kapløbet om at blive Republikanernes præsidentkandidat.

25 procent af de adspurgte siger, at de ville pege på Trump, mens kun 12 procent ville foretrække Jeb Bush, der af mange eksperter stadig betegnes som det mest sandsynlige bud på partiets endelige præsidentkandidat.

Blandt Demokraterne er tidligere udenrigsminister Hillary Clinton storfavorit til at vinde sit partis nominering.

Der skal være præsidentvalg i USA i november 2016.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip