Nu er der nyt efter uhyggelig kidnapning af børn i dansk by

Skrevet af Emil Martesen

11/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog nytårsnat klokken 00.17 en anmeldelse om overfald og frihedsberøvelse i Gråsten. En 49-årig mand blev overfaldet af flere personer ved CaFéodora på Toldbodgade 10 i Gråsten, da han var ude for at se fyrværkeri sammen med sine to børn. Manden blev væltet omkuld og udsat for vold, mens de to børn blev tvunget ind i en bil. Herefter kørte gerningspersonerne fra stedet i to biler.

Syd- og Sønderjyllands Politi iværksatte straks en eftersøgning af børnene og gerningsmændene og var i dialog med tysk politi.

De lagde ikke skjul på, at der er tale om en alvorlig sag, der efterforskes, og som formodes at relatere til en tidligere sag i Gråsten om en verserende uenighed mellem børnenes forældre om forældremyndigheden over de to børn.

Og senere viste det sig så, at Christina Block, arving til den tyske bøfhus-kæde Block House bekræftede, at hendes børn var sikkert hos hende.

Det løftede det tyske medie Bild sløret for.

Kidnapningen er kulminationen på en længerevarende strid om forældremyndigheden mellem Christina Block og Hensel, en strid, der tidligere har fyldt spalterne i både danske og tyske medier. Det er en historie om en familie splittet af konflikt, hvor børnenes velbefindende er blevet bragt i fare.

Og siden da har det været sparsomt med detaljer i sagen - i hvert fald indtil nu.

Syd- og Sønderjyllands Politi har indtil videre stået for efterforskningen, men ifølge Jydske Vestkysten er sagen nu overgået til det tyske politi.

Dette skift sker på baggrund af de juridiske og internationale samarbejdsregler, der gør det muligt for et land at overgive retsforfølgningen af en sag til et andet land, især når forbrydelsen finder sted på tværs af landegrænser.

Børnene, der blev tvunget ind i bilerne og ført til Tyskland, fandt dog vejen tilbage til deres far i Danmark i midten af januar, takket være en retsafgørelse fra en domstol i Hamborg.