Nu er det forår: Pas på disse 3 tegn

Det kribler og krabler - men det er ikke alle dyr, der er lige harmløse. Især nu, hvor det er blevet forår, er der visse bidmærker fra små skadedyr, du bør kigge efter på din eller dit barns krop. 

Her er tegnene, du bør reagere på:

1) Flåter

Foto: Wikipedia

Flåter er blodsugende mider, der kan bære sygdommen Borrelia, der i værste fald kan føre til lammelser og nerveforstyrrelser. En flåt har otte ben - modsat en tæge (med seks ben), der ikke gør mennesker noget.

Flåter findes typisk i højt græs, træer eller anden bevoksning, og den vil typisk bide sig fast et varmt, fugtigt og mørkt sted på din krop (skridtet, låret, bagbenet, armhulerne), men den kan sidde alle steder på kroppen.

Den eneste sikre måde at fjerne dyret på er med en flåt-tang, men hvis du bliver ved med at være rød omkring bidstedet, så sørg for at gå til lægen med det, så borrelia kan udelukkes. 

Læs også: Mor fulgte sin mavefornemmelse og søgte straks hjælp, da sønnen fik et mærkeligt udslæt

2) Loppebid

Foto: colourbox

Lopper er små, seksbenede dyr, der lever og yngler på dyr så som svin, rotter, grævlinger, ræve samt hunde og katte – før de hopper over på mennesker.

Dyrene er typisk to til fire millimeter lange og lever af at suge blod, så de kan formere sig og lægge æg. Ikke just et husdyr, de fleste har lyst til at holde.

Foto: Flikr

Hold øje med mærker, der minder om ovenstående, hvis du vil undgå skadedyret. Hvis du vil af med dem, så vask dit tøj grundigt, gå I bad, støvsug dit hjem og der, hvor lopperne kan leve (fx I en hundekurv), og køb evt. en dertil egnet insektgift på apoteket.

3) Sengelus

Foto: Wikipedia

Sengelus eller væggelus lever af blod fra mennesker og dyr og efterlader bid, der minder om ovenstående.

De gemmer sig ofte i sengetøj og møbler og bliver maks fire-fem millimeter i længden. 

Bidene klør og kan i sjældne tilfælde resultere i en allergisk reaktion. De bider typisk i ansigt, nakke, arme, hænder og ankler. Den bedste måde at slippe af med skidtet på er at ringe til en skadedyrsbekæmper - og at kontakte din udlejer, hvis du bor til leje, da du har pligt til det. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip