Nu er det officielt: Dette er verdens grimmeste farve

Eksperter har brugt flere måneder på at fastslå hvilken farve, der er verdens grimmeste - undersøgelsen tager udgangspunkt i, hvilke farver, der vækker flest negative reaktioner hos folk.

Vinderen af den tvivlsomme ære blev den farve, der er kendt under navnet Pantone 448C eller opaque couché. Det er en grumset brunlig farve, som blev associeret med ord som tjære, snavset og død.

Det skriver Metro.

Læs mere: Hvor mange farver ser du på dette billede? Svaret afslører mere end du tror

Forskere mener, at den grimme farve måske kan være nøglen til at mindske salget af cigaretter. I 2012 bad den australske regering en gruppe forskere om at designe en ny cigaretpakke med det formål, at færre rygere skulle have lyst til at købe den.

Derfor besluttede forskerne sig for at finde frem til den mest utiltalende farve på paletten og bruge den som baggrund på cigaretpakkerne.

Læs mere: Internettets mest omtalte kjole vil drive dig til vanvid - hvilke farver ser du?

Mere end 1.000 rygere deltog i syv undersøgelser, der strakte sig over en periode på tre måneder, for at finde frem til den farve, der tiltalte rygerne mindst. Andre farver, der frastødte deltagerne, var blandt andet limegrøn, beige, hvid, sennepsfarvet og mørkegrå.

Nu pryder Pantone 448C cigaretpakkerne i Australien. Storbritannien, Irland og Frankrig har desuden fulgt trop med cigaretpakker, som også er prydet af den lidet flatterende farve.

 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip