Nu er det snart slut med minibaren

Uskyldige ser de ud. Miniature versionerne af Bombay Sapphire og Martini som står der i hotelværelsets køleskab og frister. Men fristelsen er ikke stor nok, til at kunderne vil betale prisen for minibarens indhold.

Flere hoteller har fået så mange klager fra gæster om de høje priser på de små flasker og poser med nødder, at de nu skrotter konceptet og bandlyser køleskabene fra værelserne. Hyatt Hotels har allerede skrottet minibaren, og nu følger både Marriott og Hilton det eksempel, skriver The Daily Mirror.

Chris Wisson, analytiker hos den globale markedsanalysevirksomhed Mintel, fortæller til The Daily Mirror at minibaren, som blev introduceret på hotellerne i 60erne, var en slags industriens relikvie. Kunderne brugte køleskabene til at køle vand og øl købt billigt i supermarkederne med.

Netop af den grund har nogle hoteller i stedet for at fylde minibaren op, sat et tomt køleskab ind på værelset til gæsternes egne drikkevarer, og det afhjælper også et andet problem for hotelejerne.

84 procent af gæsterne i en verdensomspændende undersøgelse lavet af lastminute.com blandt hotelejere svarede nemlig, at de har drukket af minibaren for derefter at fylde de små flasker med vand for at slippe for regningen.

Eksperter peger på, at det er hotelkæder som Premier Inn og Travelodge som har startet udryddelsen af minikøleskabene ved at sætte automater med slik og forfriskninger frem i receptionen, skriver The Daily Mirror.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip