Nu er én million børn på flugt fra Syrien

Yderligere to millioner syriske børn er internt fordrevne, og de bliver udsat for hyppige angreb og bliver rekrutteret til at kæmpe i den blodige borgerkrig, oplyser FNs Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, og FNs børnefond, UNICEF.

»Syriens ungdom mister deres hjem, deres familiemedlemmer og deres fremtid. Selv efter at de har krydset en grænse til sikkerhed, er de traumatiserede, deprimerede og har behov for en grund til håb,« siger FNs højkommissær for flygtninge, Antonio Guterres, ifølge Reuters.

Næsten to millioner syrere er flygtet til Tyrkiet, Libanon, Irak, Jordan og Nordafrika, oplyser UNHCR. Blandt flygtningene er cirka 40.000 syriske kurdere, der i den seneste uge er strømmet ind i Irak.

Den administrerende direktør for UNICEF, Anthony Lake, siger, at én million i denne sammenhæng ikke bare er endnu et ligegyldigt tal.

»Vi må alle dele skammen, for mens vi arbejder på at lindre lidelserne for dem, der berøres af denne krise, har det globale samfund fejlet i sit ansvar for disse børn. Vi bør stoppe op og spørge os selv, hvordan vi med god samvittighed kan fortsætte med at svigte børnene i Syrien,« siger han til Reuters.

FN vurderer, at omkring 7.000 af de anslåede 100.000 dræbte i Syriens borgerkrig var børn.

Dagens Gossip