Nu er Fregatten Jylland og Kulturministeriet på bølgelængde

»Vi var ikke ovre for at høre, hvor mange penge ministeriet har til os. Vi fik ingen løfter. Det handlede mere om at finde en fælles forståelse for den problematik, vi lever med,« siger Benno Blæsild til Berlingske Nyhedsbureau.

Sidste år besluttede politikerne, at der fremover skal skæres dybt i det tilskud, Fregatten Jylland modtager fra staten. Dengang gav Benno Blæsild udtryk for, at de manglende penge på sigt kan gøre det umuligt at holde den historiske fregat »oven vande«.

I dag blæser der mildere vinde mellem Ebeltoft og hovedstaden.

»Mødet gik fint. Vi er kommet tættere på hinanden. Det handler meget om, at verden måske sommetider ser anderledes ud dybt inde i provinsen, hvor vi bor, end inde på Slotsholmen. Det kan godt nogle gange næsten være forskellige planeter,« siger Benno Blæsild og uddyber:

»Vi er helt enige om, at nu må vi prøve at se fremad og finde gode, konstruktive løsninger«.

Selv om hverken kulturminister Marianne Jelved (R) eller andre politikere deltog i mødet mellem Fregatten Jylland og Kulturministeriet, kan Benno Blæsild godt mærke, at der siden sidste års mediepolemik er kommet ny kulturminister.

»Vi kan mærke det på den måde, at hvis man skriver til hende (Jelved, red.), så får man svar. På den måde kan vi godt mærke, at vi har en kulturminister, der lever op til den slags almindelige dannelsesdyder,« siger Benno Blæsild.

Spørgsmål: Fik I ikke svar fra Uffe Elbæk (R)?

»Jo, det gjorde man da. Men nu får man prompte svar. Jeg ved godt, at det er en gammeldags ting, men det virker alligevel betryggende at få svar, selv om man måske ikke får det svar, man havde ønsket,« siger Benno Blæsild.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip