Nu er hver anden dansk kvinde overvægtig

Det viser helt nye tal, som DTU Fødevareinstituttet har analyseret for Miljø- og Fødevareministeriet.

Dermed er andelen af overvægtige kvinder steget fra 39 procent til 44 procent på få år, sådan at næsten halvdelen af danske kvinder nu er enten let eller svært overvægtige, skriver Søndagsavisen.

Andelen af svært overvægtige kvinder er desuden steget fra 13-15 procent.

Tallene bekymrer forskeren bag undersøgelsen.

- Omkostningerne er, at flere vil få alvorlige sygdomme som type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og visse kræftformer relateret til overvægt, siger seniorrådgiver på DTU Jeppe Matthiessen til Søndagsavisen.

Til gengæld er mændenes udvikling stagneret. Lidt mere end 50 procent af danske mænd er overvægtige, og kvinderne haler dermed ind på mændene. 

Det skyldes både, at kvinder ifølge undersøgelsen har mere stillesiddende arbejde end tidligere og spiser mere fedt.

Over den periode, som forskerne har undersøgt, har vi øget den såkaldte energitæthed i kosten med syv procent. Det betyder kort og godt, at vi indtager flere kalorier.

Den nye fødevareminister Eva Kjer Hansen mener ifølge avisen, at oplysning fra myndighedernes side er en del af løsningen:

- Jeg tror ikke på, at de løftede pegefingre og forbud og restriktioner er vejen frem. Jeg tror i langt højere grad, vi skal oplyse og målrette kommunikationen til de grupper, der har svært ved det, siger hun.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip