Nu er indgrebet en realitet

Det betyder, at lærerne kan møde på arbejde mandag, og eleverne kan komme i skole og få undervisning efter fire ugers lockout. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er glad for, at forslaget nu er lov.

»Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det nu er lykkedes at få det her lovforslag igennem, og vi nu kan sende børnene i skole,« siger hun.

Folketinget har siden torsdag hastebehandlet lovforslaget, der blandt andet afskaffer lærernes arbejdstidsregler og udfaser 60-årsreglen. Partierne har stillet i alt 41 ændringsforslag, som alle blev nedstemt under 2. behandling fredag. Kun Enhedslisten endte dog med at stemme imod selve lovforslaget, og det er dermed vedtaget.

»Jeg ved jo godt, der er uenighed om den her sag, og der var jo også nogen, der stemte imod. Vi har forsøgt at lave et balanceret lovindgreb, og jeg er glad for, der er så mange af Folketingets partier, der har valgt at støtte op omkring det,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Lovforslaget blev vedtaget efter en timelang debat i Folketingssalen, og det sætter en stopper for den lockout, som trådte i kraft 1. april.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip