"Nu får I, hvad I har godt af": Her er nogle af Omars sidste ord inden Orlando-massakre

Skrevet af admin

20/06/2016

Mest læste i dag

Der er ingen tegn på, at Omar Mateen, manden bag massakren i en natklub i Orlando i Florida i forrige weekend, var styret af en udenlandsk terrorgruppe.

Det oplyser en talsmand FBI, det amerikanske forbundspoliti, på et pressemøde i Orlando ifølge CNN.

FBI og politiet i Florida fastslår efter afhøringer af overlevende og øjenvidner, at gerningsmanden talte med "en isnende ro" under massakren.

Omar Mateen, som dræbte 49 mennesker på en natklub for homoseksuelle, sagde, at han havde en bil med bomber parkeret udenfor, og han truede med at spænde selvmordsveste på gidsler i natklubben.

Det fremgår af tre opkald, som den 29-årige gerningsmand foretog til alarmcentralen, og e-mails, som han sendte fra natklubben Pulse. Han meddelte her, at han støttede militante, islamistiske grupper.

- Nu får I, hvad I har godt af, og jeg vil få det til at eksplodere, hvis de prøver på noget dumt, sagde han i et opkald til alarmnummeret 911 ifølge oplysninger fra FBI.

Mateen sagde, at han selv havde en vest med sprængstoffer på "som dem, der blev brugt i Frankrig" - øjensynligt en hentydning til terrorangrebet i Paris i november begået af Islamisk Stat.

Det amerikanske politi siger, at "mange liv blev reddet", da gerningsmanden blev tvunget på tilbagetog ved politiets indtrængen.

/ritzau/Reuters