Nu får Laudrup sin Anfield-debut

Michael Laudrup er onsdag for første gang i sin karriere som spiller eller træner med i en kamp på Liverpools legendariske hjemmebane, Anfield.

Swansea-manageren fører sin klub ind til opgøret i den lille engelske pokalturnering, Capital One Cup, og Laudrup glæder sig til at møde klubben, som tilbage i 1983 var meget tæt på at købe ham.

- De forsøgte at købe mig, men det er længe siden, i de gode gamle dage. Nu ser jeg frem til at være der, og endda på sidelinjen. Det er et fantastisk stadion, og publikum er også altid fantastisk, siger Michael Laudrup til avisen South Wales Evening Post.

For 29 år siden var Laudrup og Liverpool blevet enige, men den daværende teenager sprang fra, da Liverpool ville ændre aftalen fra at vare i tre år til fire år.

I stedet skrev Michael Laudrup kontrakt med Juventus i Italien, og han kom dermed ikke til at repræsentere sin yndlingsklub i England.

- Liverpool var mit hold, da jeg var dreng. Jeg så dem i fjernsynet hjemme i Danmark. Jeg elskede holdet og atmosfæren, siger han.

- Men jeg fik aldrig mulighed for at spille der, delvist fordi Liverpool havde karantæne fra europæisk fodbold i lang tid efter Heysel, siger Michael Laudrup.

Liverpool og engelsk fodbold fik en lang karantæne fra de europæiske turneringer, efter at finalen i Europa Cuppen for mesterhold mellem Juventus og Liverpool i maj 1985 endte i en dødelig tragedie på Heysel Stadion i Bruxelles.

Michael Laudrup var ikke involveret i den kamp, eftersom han først tiltrådte i Juventus i sommeren 1985 efter to år som lejesvend i Lazio.

Liverpool og Swansea spiller om en plads i kvartfinalen i Capital One Cup.

 

Dagens Gossip