Nu får nordjyderne deres musikalske samlingspunkt

20.000 kvadratmeter fordelt på ni plan og ikke mindre end 4 koncertsale - det er, hvad den nordjyske hovedstad Aalborg i fremtiden kan tilbyde sine musikinteresserede gæster.

Tegnet af det østrigske arkitektfirma Coop Himmeb(l)au og med en placering på Aalborgs attraktive havnefront med udsigt over Limfjorden ligger det nye Musikkens Hus lige i smørhullet af Aalborgs dynamiske byrum. Et byrum, hvor Limfjorden og byen knyttes sammen i et kulturelt center.

Lørdag den 29. marts åbner Musikkens Hus, og det sker med noget af en fejring – i ikke færre end 13 dage vil huset markere sin åbning med koncerter med symfoniorkestre, populærmusik, arrangementer for børn og meget andet.

Husets fire sale – Koncertsalen med plads til 1.293 siddende publikummer, Intimsalen, Klassisk Sal og Rytmisk Sal bliver fyldt med musik og gæster, og billetterne til de første koncerter er allerede ved at være udsolgt.

Hos VisitNordjylland glæder man sig også over det nye musik- og oplevelseshus i Aalborg:

- Det er fantastisk med endnu et kulturelt trækplaster til vores region. Vi har rigtigt mange forskelligartede oplevelser at tilbyde vores gæster, og vi er utroligt stolte over at få dette meget flotte hus fyldt med musik til at markere os på landkortet, siger direktør for VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen, i en pressemeddelelse.

Udover de fire koncertsale bliver huset også hjemsted for Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser og Center for Dansk Jazzhistorie.

Dertil har Musikkens Hus også fået sin egen restaurant, Musikkens Spisehus, der tilbyder gæsterne lækker mad lavet på lokale, nordjyske råvarer, hvis man skulle have lyst til at kombinere sin musikbegivenhed med en gastronomisk oplevelse.

Åbningen af Musikkens Hus skydes i gang lørdag den 29. marts med et nummer komponeret til lejligheden af komponisten Bent Fabricius-Bjerre. Derudover vil blandt andet Den Jyske Operas kor og lokale kor optræde ved fejringen.

Dagens Gossip