Nu får Rikke Karlsson mulighed for at få indsigt i omstridt fond

Tirsdag er der generalforsamling i den europæiske alliance Meld, som Dansk Folkeparti er medlem af.

Her vil tidligere medlem af Dansk Folkeparti, Rikke Karlsson, deltage side om side med Morten Messerschmidt, der er formand i partialliancen. Det skriver Berlingske.

Karlsson forlod ellers Dansk Folkeparti i oktober, blandt andet fordi hun ikke kunne få indsigt i regnskaber fra Meld og dennes fond Feld, som Dansk Folkeparti er medlem af.

Rikke Karlsson er fortsat medlem af både Feld og Meld.

Dermed får hun mulighed for at stille spørgsmål til foreningens økonomi, og deres brug af skattekroner.

Det var i oktober netop spørgsmål om økonomien i Meld og Feld, der fik Rikke Karlsson til at melde sig ud af Dansk Folkeparti.

Rikke Karlsson mente, at Morten Messerschmidt dækkede over økonomien i Feld og Meld. Hun påstod, at hun blev nægtet adgang til regnskaber og bilag.

Trods massivt pres har Morten Messerschmidt afvist at fremlægge bilag, der præcist kan vise offentligheden, hvordan offentlige midler fra Meld og Feld er blevet brugt.

Morten Messerschmidt (DF) betalte som formand for den europæiske partialliance Meld i oktober en million kroner tilbage til Europa-Parlamentet, der beskyldte Meld for "skødesløs" omgang med EU-tilskud.

Både Meld og Feld lukker ned ved udgangen af 2015, og Dansk Folkeparti har på forhånd tilkendegivet, at partiet indtil videre ikke ønsker at tilslutte sig et nyt europæisk parti med en dertilhørende fond.

Rikke Karlsson blev i 2014 valgt til Europa-Parlamentet med 9205 personlige stemmer.

/ritzau/

Dagens Gossip