Nu falder prisen på lejligheder

Samtidig fortsætter husene den prismæssige fremgang. de kostede i juni 1,8 procent mere end i maj.

I den forudgående tremåneders periode er lejlighederne steget med 3,4 procent, mens husene er steget med 2 procent i gennemsnit.

Danmarks Statistik gør selv opmærksom på, at opgørelserne af den seneste måned kun dækker omkring tre fjerdedele af handlerne og derfor er behæftet med en vis usikkerhed.

Men beregnet ud fra en tremåneders periode fra april til juni viser tallene, at ejerlejlighederne er steget med 9,8 procent, mens enfamiliehuse er steget med 3,2 procent.

I gennemsnit betyder det, at enfamiliehuse kostede knap 1,9 mio. kroner i juni, mens en lejlighed kostede 1.796.000 kroner.

Det betyder, at den gennemsnitlige husejer er blevet 44.300 kroner rigere på papiret for hver mio. kroner, som huset er værd. Ejerne af lejligheder er blevet 87.700 kroner rigere for hver million, oplyser boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

Men hun påpeger også, at ejere af lejligheder har mest at indhente, hvis de har købt på de dyreste tidspunkter i de senere år.

"Selv om det overordnede billede fortsat er, at prisudviklingen på ejerlejligheder suser fra husene, så vil de mest uheldige boligejere fortsat være at findes blandt ejerne af lejligheder - simpelthen fordi lejligheder forsat har mest at indhente i forhold til de priser, boligerne blev handlet til på pristoppen," skriver hun i en kommentar.

Cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian har tidligere været bekymret for, om de kraftigt stigende priser på lejligheder kunne ende med en boligboble. Og han ser positivt på, at lejlighederne nu er faldet lidt i pris.

"Selv om det kan lyde paradoksalt er det faktisk langt hen ad vejen godt nyt. Lejlighedspriserne er steget voldsomt over det seneste år, og det er kun sundt med en "puster" - så køberne ikke forivrer sig. Set over det seneste år er lejlighedspriserne steget med 9,8 procent - hvilket jo er betydeligt mere end den generelle inflation. Vi er derfor på ingen måde bekymrede over prisfaldet i juni," skriver han i en kommentar.

Dagens Gossip