Nu giver dinglelygter en bøde på 700 kr.

Den lille diodelygte i elastik, der dingler fra cykelstyret, er fra i dag ulovlig.

Mange cyklister kører rundt med små såkaldte "knap-lygter", der er forkert monteret og hænger i en elastik, så de lyser ned i jorden. Det bliver nu forbudt.

Alle cykellygter skal nemlig sættes fast på cyklen. Fremover skal cykellygter lyse lige frem eller lige bagud og være tydeligt synlige på minimum 300 meters afstand.

Derudover skal nye batteri-cykellygter kunne opfylde kravet til lysstyrke i minimum fem timer.

De nye regler er indført for at højne sikkerheden for de bløde trafikanter i trafikken.

- Når man har en cykellygte, der lyser ned i jorden eller en lygte, der lyser meget svagt, så er det svært for bilisterne at se cyklisten. Dermed øges risikoen for, at man bliver kørt ned, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Cyklister, som i fremtiden bliver taget med lygter, der lyser ned i asfalten eller lyser meget svagt, kan se frem til en bøde på 700 kroner.

I Syd- og Sønderjyllands Politi har man lige nu særligt fokus på spirituskørsel, da julebryggen bliver frigivet fredag. Derfor vil man ikke fare ud og "knalde" cyklister, som ikke har fået lyset i orden.

- Hvis vi standser en person uden det rette lys, så tager vi en snak med vedkommende. Kører man helt uden lys, vil man selvfølgelig få en bøde, mens vi nok de første dage vil fortælle folk om de nye regler, der er trådt i kraft, inden vi giver bøde for de såkaldte dinglelygter, siger operativ leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, Kenneth Benfeldt, Newspaq.

Fra Rådet for Sikker Trafik lyder det bedste råd, at man kører med fastmonterede magnetlygter eller dynamolygter. Så er der altid lys på cyklen, når der er brug for det.

Hvis man vil benytte sig af mobile lygter, vil det fra i morgen kun være muligt at købe modeller, der opfylder de nye krav.

 

Dagens Gossip