Nu hænger Gitte på regningen, efter hendes får åd for 130.000 kroner

129.468,75. Det lyder regningen på, som Kulturstyrelsen har sendt til fåreavler Gitte Kroll fra Skjoldborg i Nordjylland.

Styrelsen mener nemlig, at hun skal betale for de skader, hendes får ifølge styrelsen har forårsaget på en gravhøj. Det rapporterer TV Midt-vest. http://www.tvmidtvest.dk/indhold/regning-skader-paa-gravhoej-130000-kroner

Fårene har ifølge styrelsen ødelagt fortidsmindet, som er fredet.

- Det hele bliver lagt over på os, fordi der er nogen, der har set får på højen måske, siger Gitte Kroll til TV Midt-vest og tilføjer:

- Vi er chokerede. Vi havde slet ikke set det komme. Det er helt hen i vejret.

Hun mener, det i stedet må være tidligere skader fra kreaturer eller pløjning. I det bliver hun bakket op af formanden for Landbo Thy, der ligesom Gitte Kroll kalder beskyldningerne for fuldstændig vanvittige.

- For jeg forbinder ikke får med, at de udøver skade på naturen. Får er jo netop rigtig gode til naturpleje, siger formand Morten Yde.

Læs også: Far til 5 nægtede at betale licens: Smidt i spjældet med voldtægtsmænd og mordere

Kulturstyrelsen vil ikke kommentere den konkrete sag, men udtaler sig om lignende sager generelt.

- En gravhøj er fortidens arkiv. Den er ikke bare en bunke jord med noget græs rundt om. Og hvis man ødelægger den, er det som at gå ind på Rigsarkivet og rive gamle dokumenter i stykker, siger Lars Bjarke Christensen, der er arkæolog.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip