Nu har ministeren kontakt til afghanske tolke

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) har under et besøg i Washington aftalt med Peter Horvath, direktør for Mission Essentiel, at det amerikanske firma vil formidle information om den danske tolkeaftale til de knap 40 tolke, der har været ansat af Mission Essential, og som har virket for danske styrker i Afghanistan.

»Jeg er rigtig glad for, at det nu, efter intensiv kontakt, er lykkes at lave en aftale med det amerikanske firma, Mission Essentiel, i forhold til de tolke, der har hjulpet de danske styrker i Afghanistan og som har været ansat af firmaet,« siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Mission Essentiel vil nu hjælpe Forsvaret med at komme i kontakt til tolkene, så de kan blive informeret om deres mulighed for eksempelvis at få asyl i Danmark, hvis det vurderes, at de er truet.

»Det vil sige, at hvis en tolk henvender sig til de danske myndigheder i Afghanistan, så vil Mission Essentiel bistå med at bekræfte den pågældende tolks ansættelsesforhold og dermed være med til at sikre den bedst mulige sagsbehandling,« lyder det i pressemeddelelsen fra Forsvarsministeriet.

Mandag skrev Information, at Forsvaret ikke havde været i kontakt med Mission Essentiel mellem 4. juni og 4. august, og at korrespondancen inden da havde været særdeles sparsom, selv om tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S) havde sagt, at Forsvaret »ikke har siddet på hænderne i den her sag«.

Dagens Gossip