Nu kan danske fans sidde på jerntronen fra Game of Thrones

- When you play the game of thrones you win or you die.

Kampen om jerntronen i tv-serien Game of Thrones har kostet mange karakterer livet. Nu får danske fans muligheden for at sidde på den eftertragtede jerntrone, som kongelige familier kæmper om retten til i serien.

Formentlig uden livet som indsats.

En bid af en af verdens mest populære tv-serier slår lørdag dørene op for en udstilling i København, hvor fans får mulighed for at træde inden for i The House of Black and White og opleve udstillingen The Hall of Faces.

Jerntronen er ikonisk for Game of Thrones, da det er på denne trone, at kongen over de syv kongedømmer sidder.

Samtidig får fans mulighed for at posere med Aryas sværd, "Needle", se kostumer fra Arya, Jaqen H’ghar og The Waif samt få taget et billede og via en app få deres ansigter portrætteret i The Hall og Faces.

Efter at være blevet en del af The Hall of Faces kan man lade sig opsluge af springvandet med de mange ansigter, hvor en række af seriens berømte citater fra tidligere sæsoner kommer til live.

Det er HBO Nordic og Game of Thrones, der står for udstillingen, som kører fra 7. til 10. maj i Øksnehallen og er gratis.

Sjette sæson af Game of Thrones, der blandt andre har danske Nikolaj Coster-Waldau i en af hovedrollerne som Jaime Lannister, havde premiere 25. april. Også danske Pilou Asbæk optræder i den nye sæson som den berygtede pirat Euron Greyjoy.

Millioner af fans har sammen med verdenspressen ventet i spænding på, hvad der skulle ske med Jon Snow, Sansa Stark, Daenerys Targaryen og alle de andre.

Og da spændingen var forløst, kunne anmelderne lovprise seriens nyeste afsnit, der også var første afsnit, hvor tv-seriens handling overhalede handlingen fra seriens fader, George R.R. Martins, bøger.

Premieren på sjette sæson havde 7,94 millioner seere, anslår Nielsen Media Research, der er en amerikansk virksomhed, som måler den slags.

/ritzau/

Dagens Gossip