Nu kan du donere penge i stedet for blomster til en begravelse

De fleste kender – og bruger måske også – ”velgørenhedsknappen” ved flaskeautomaterne i supermarkeder rundt om i landet, som giver mulighed for at donere flaskepanten til velgørenhed.

Nu introducerer BedreBegravelse.dk – Danmarks første landsdækkende e-shop til bestilling og planlægning af begravelser – en lignende feature, som gør det muligt som kunde hos BedreBegravelse.dk at bede om donationer via udsendte email-invitationer.

Donerede beløb kan gå til en velgørende virksomhed eller til familien selv, i stedet for at pengene bruges på dyre medbragte blomster på dagen. Initiativet skal således hjælpe de pårørende økonomisk, så de kan give deres kære en værdig, sidste afsked.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Ifølge Per Holm, stifter af BedreBegravelse.dk, udtrykker mange kunder direkte ønske om, at der ikke medbringes blomster til begravelsen. Men det bliver sjældent efterlevet. Med den nye donationsfunktion bliver alle deltagere ved højtideligheden dog direkte bedt om enten at give en sum til afdødes efterladte eller til at donere til en velgørende organisation.

Økonomisk hjælp til begravelsen

Prisen for en ganske almindelig begravelse i Danmark løber i gennemsnit op i mellem 15.000 og 25.000 kr. Og hvis der ikke er penge til begravelsen i afdødes bo, udover den kommunale begravelseshjælp, er det den, der har bestilt begravelsen, som hæfter for betalingen.

Det er for de flestes vedkommende en uoverkommelig, og uforudset, post i budgettet. Derfor lancerer BedreBegravelse.dk i dag donationsfunktionen på deres hjemmeside. Denne gør det muligt at bede om hjælp til begravelsen eller donere et beløb, der ubeskåret går til familien eller en velgørende virksomhed efter eget valg.

- Jeg har i mit virke som bedemand været til rigtig mange begravelser, hvor der ligger for flere penge medbragte blomster på gulvet, end hele begravelsen har kostet, så jeg kan godt forstå, at pårørende indimellem tænker, at de penge ville være givet bedre ud. Om det så er til en hjælp til selve begravelsen eller til et velgørende formål, lyder det fra Per Holm.

Dagens Gossip