Nu kan du også betale med Mobilepay i Føtex

Skrevet af admin

11/03/2015

Dagens topnyheder

Dansk Supermarked tager onsdag et stort skridt i retning af mobile betalingsløsninger i koncernens butikker.

Kunder i supermarkedskæderne Føtex, Bilka, Salling og Netto vil fremover kunne bruge deres mobiltelefon og Mobilepay-appen til at betale med.

Så i stedet for at have sin pung eller dankortet med på indkøbstur, kan man nøjes med at have telefonen med i lommen.

Og Dansk Supermarkeds direktør for e-commerce og digital Kenneth Nielsen har store forventninger til det nye samarbejde.

- Vi tror, det her bliver fremtidens mobilbetalingsløsning for store kædebutikker i hele den danske detailhandel.

- Det er en meget kundevenlig og intuitiv løsning, hvor du får beløbet direkte op på mobilskærmen og godkender betalingen ved at swipe (trække fingeren hen over skærmen, red.), siger han i en pressemeddelelse.

Der er i første omgang tale om en forsøgsperiode, hvor systemet testes af i Føtex i Storcenter Nord i Aarhus og fire andre steder i landet.

Siden er det planen, at kunder i samtlige af koncernens 566 butikker skal kunne bruge det.

Forventningen er, at mobilbetalinger udgør fem procent af de 200 millioner årlige betalinger i Dansk Supermarkeds butikker til næste sommer.

Hos Dansk Supermarkeds største konkurrent, Coop, fortæller informationsdirektør Jens Juul Nielsen, at man også er på vej med en mobilbetalingsløsning, som skal introduceres i år.

- 2015 bliver et stort år for mobilbetaling, også hos os. Men vi er ikke så langt, at vi konkret kan sige, hvad der sker.

- Det handler først og fremmest om, at vi fortsat har nogle drøftelser med vores samarbejdspartnere, siger han.

/ritzau/