Nu kan du overføre penge som at sende en SMS

Nu bliver det vanskeligere at bruge undskyldningen om, at man ikke har kontanter, når restaurantregningen skal splittes med vennerne.

Danske Bank har lanceret en ny app, MobilePay, som gør det muligt for private at overføre penge til hinanden via mobiltelefonen.

Det foregår på stort set samme måde som at sende en SMS. Man skal bruge en pinkode for at komme ind i selve app'en og dernæst kun bruge modtagerens mobilnummer. Kontonumre behøver man f.eks. ikke at taste, siger Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank Personal Banking.

»Det her er en løsning, som ikke svarer til noget, vi har været ude med før. Det er den første mobile betalingsløsning i Danmark. Den gik live i App Store mandag aften, og der er allerede 3.000 brugere, som har tilmeldt sig. Og vi har fået rigtig god respons,« siger han.

Begge parter skal have installeret app

Man kan bruge den nye betalingsløsning, uanset hvilken bank man har. Men både modtager og afsender skal have MobilePay installeret på telefonen. Hvis man prøver at afsende penge til en person, der ikke bruger app'en, vil pengene i første omgang blive trukket fra kontoen, men så ført tilbage inden for 30 dage.

Af sikkerhedshensyn kan man højest overføre 500 kroner per gang og samlet 1.000 kroner om dagen. Derudover er der samme betingelser, som hvis man mister sit dankort; hvis man bliver udsat for misbrug, er det banken, der hæfter for tabet, med mindre man har handlet uansvarligt. Hvis man spærrer sit dankort, spærrer man også samtidig for brug af app'en.

Gratis - indtil videre

Lige nu er det gratis for alle at bruge MobilePay. Men fra årsskiftet er det kun brugere, der er tilmeldt Danske Banks omstridte kundeprogram, der er garanteret gratis brug af app'en.

Banken har endnu ikke besluttet, hvad MobilePay derefter skal koste for de øvrige brugere. Det afhænger blandt andet af konkurrencen på markedet, siger Jesper Nielsen.

»Det, der bliver afgørende for, om det kommer til at koste noget, er, om der kommer nogle teleselskaber eller andre banker på banen. Og så tager vi bestik af, hvordan situationen ser ud. Der er ingen grund til at spille hånden alt for tidligt på det,« siger Jesper Nielsen.

Som de første på banen med denne form for betaling kan det måske tiltrække flere kunder til banken.»Vores overvejelser er jo, at vi har gjort det til et produkt for alle danskere. Hvis det kan gøre nogen interesserede i Danske Bank, så er vi rigtig glade for det. Men det primære mål med det her er at lave en bedre betalingsinfrastruktur, der også kan tage sig af de små betalinger,« siger Jesper Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip