Nu kan du se, hvor god eller dårlig dit barns skole er

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Hvor får eleverne de bedste karakterer, hvor har de mindst fravær og hvordan trives de generelt på skolen?

Oplysninger af den type kan være guld værd for forældre, der skal vælge skole til deres barn, og nu bliver de mere tilgængelige.

Undervisningsministeriet er nemlig klar med et nyt digitalt værktøj, der skal gøre det muligt at sammenligne skoler på tværs ud fra syv forskellige parametre.

Ud over de nævnte er det blandt andet elevernes herkomst, altså om de er indvandrere eller efterkommere, samt hvilken uddannelse elever fra de pågældende skoler har taget efter niende klasse.

- Formålet er at skabe åbenhed om skolernes resultater på en brugervenlig måde, forklarer børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker, at alle de data, vi i dag har i ministeriets databaser, skal kunne fungere som et arbejdsredskab for lærere, skoleledere, skolebestyrelser og forældre.

Dermed bygger ministeren videre på den karakterliste, som partifællen Troels Lund Poulsen indførte i 2011 på Undervisningsministeriets hjemmeside, men som Christine Antorini (S), undervisningsminister i den S-ledede regering, fjernede et par måneder senere.

Ministeriet forventer, at det ikke kun er forældre, der vil gøre brug af oplysningerne. En skoleleder vil kunne bruge dem til at hente inspiration hos naboskoler, der for eksempel har højere trivsel, og det samme kan skolebestyrelser.

Der er tale om data, som allerede er offentligt tilgængeligt, men som nu bliver nemmere at gå til.

- Samtidig får skolelederne på den nye side mulighed for at skrive ind, hvorfor skolens resultater og omstændigheder ser ud, som de gør, og hvordan skolen arbejder med eksempelvis trivsel og faglighed, oplyser Undervisningsministeriet.

Tal fra den trivselsundersøgelse, der gennemføres af alle folkeskoler, bliver nu også tilgængelige på et mere detaljeret niveau, oplyses det.

Tallene kan ses på Undervisningsministeriets hjemmeside fra klokken 12.00 i dag. 

/ritzau/