Nu kan du se nøgen-billeder af Marilyn Monroe, som aldrig har været vist før

Mange husker formentlig det ikoniske billede af Marilyn Monroe, der i havfruestilling læner sig op ad et rødt velourtæppe kun iført læbestift og et drilsk blik.

Fotografiet blev taget til en kalender i 1949, og nu bliver støvet pustet af det gamle nøgenportræt.

Kunstforretningen Limited Runs vil nemlig tage på turné i USA med en række versioner af portrættet, som aldrig har været vist før.

Nogle af dem er farvebehandlet, mens Monroe på et enkelt fotografi har undertøj på, fordi det dengang var ulovligt at sende nøgenbilleder med posten.

Her er det oprindelige fotografi, som meget passende hedder Red Velvet. Foto: Limited Runs

Marilyn Monroe havde ikke lyst til at få taget det berømte foto, men hun gik alligevel med til det, fordi hun desperat manglede penge.

Fotografen Tom Kelley gav hende 50 dollars for at posere nøgen, og han måtte derudover love hende at tage billedet fra en sådan vinkel, at hun aldrig ville blive genkendt.

Den 'pæne' version. Foto: Limited Runs

Der gik ikke længe derefter, før hun omsider fik sit store gennembrud som skuespiller.

Efter at have underskrevet en stor kontrakt med filmselskabet 20th Century Fox begyndte nøgenbilledet at cirkulere, og hun måtte tilstå, at det var hende, selvom det var underskrevet 'Mona Monroe'.

I stedet for at lyve forklarede hun, at hun havde fået det taget, fordi hun manglede penge. Det var en fortælling, som vækkede sympati hos amerikanerne.

Senere endte det vovede billede på forsiden af Playboy, hvilket utvivlsomt var med til at cementere Monroes karriere - og fotografiets ikoniske status.

Red Velvet i sort/hvid. Foto: Limited Runs

Marilyn Monroe døde af en overdosis sovepiller som 36-årig i sit hjem i Hollywood i 1962.

23 versioner af billedet skal på turné. Foto: Limited Runs

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip