Nu kan homoseksuelle par blive gift på Hawaii

Hawaii er en yndet destination for par, der drømmer om en vielse i eksotiske omgivelser. Og snart bliver det også muligt for homoseksuelle at udleve den drøm.

Senatet i den amerikanske stat har tirsdag lokal tid stemt ja til en lov, der gør det muligt for personer af samme køn at blive viet på øerne.

Senatets beslutning blev mødt med jubel og klapsalver af hundredvis af støtter, der var mødt frem ved regeringsbygningerne iført traditionelle blomsterkranse.

Statens demokratiske guvernør, Neil Abercrombie, ventes at underskrive loven onsdag. Når det er sket, vil Hawaii være den 15. amerikanske stat, der legaliserer ægteskab mellem homoseksuelle. Loven får virkning fra 2. december.

Præsident Barack Obama, der er født i Hawaii, hylder beslutningen i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

- Vores land bliver stærkere, hver gang frihed og lighed bliver stadfæstet, siger Obama, der er den første amerikanske præsident, der støtter ægteskab mellem homoseksuelle.

- Ved at give kærlige homoseksuelle par retten til at gifte sig, hvis de ønsker det, eksemplificerer Hawaii de værdier, vi som nation har kær, lyder det.

Beslutningen har - ligesom andre steder i landet - mødt modstand fra Hawaiis religiøse konservative. Og loven gør det da også muligt for præster at afvise at udføre vielsen, hvis det er imod deres overbevisning

- Det her handler om, at regeringen anerkender to personer - regeringen, ikke kirker, siger den demokratiske senator Will Espero, der støttede loven.

I 2003 blev Massachusetts den første amerikanske stat, der legaliserede ægteskaber mellem folk af samme køn.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip