Nu kan Kasper Hjulmand sove igen

Det var ikke, fordi han lignede en mand, der havde brug for søvn. Kasper Hjulmand så glad og energisk ud efter sejren mod Randers FC. Men den vægtigste følelse hos cheftræneren var nok lettelse. Lettelse over, at FCN formåede at få deres kun anden sejr i sæsonen.

- Jeg er spændt på at se, om jeg kan sove i nat. Det er et stykke tid siden, men jeg håber, at jeg kan få noget søvn, smilede Hjulmand efter 1-0-sejr over jyderne.

En sejr, der var fortjent og blev sikret gennem taktisk kløgt og hård fight. Men med kun 1-0 i en anden halvleg, hvor Randers bød op til dans, og hvor FCN havde udskiftet de polerede fodboldstøvler med de grove arbejdsstøvler, kunne det være gået galt.

Og nederlag eller uafgjort havde betydet fortsat katastrofekurs for sidste sæsons sølvvindere.

- For satan, jeg var nervøs. Alt kan jo ske til sidst: En løs bold eller vi misser en bold, og så står det 1-1, og så er der en verden til forskel. Jeg var bestemt ikke sikker på noget som helst tidspunkt, så det 2-0-mål ville have været rart. Jeg var glad, da dommeren fløjtede af.

Inden kampen stod Hjulmand ansigt til ansigt med klubbens dårligste sæsonstart i dens korte levetid. Aldrig før havde FCN haft så få point, scoret så få mål, lukket så mange mål ind og tabt så mange kampe efter de første ni runder af en sæson, hvor det også var første gang i klubbens historie, at man efter de første ni kampe endnu ikke havde formået at fremvise et clean sheet.

- Det har virkelig været en hård tid, og vi har været mærket, så vi sukkede efter denne sejr. Det blev ikke smukt, sprudlende eller flydende, men vi havde snakket om, at så længe vi arbejdede stenhårdt for hinanden, ville vi komme tættere på sejren, sagde Vingaard, som ikke mente, at sejren skulle betragtes som et vendepunkt.

- Det er dejligt, at vi kan smile nu, men vi ligger stadig sidst, og det kræver mere end én sejr for at kalde det et vendepunkt, sagde Vingaard, mens Hjulmand gav ham ret:

- Vi er bestemt ikke i mål, vi ligger jo stadig sidst, så vi render ikke rundt med armene over hovedet. Vi har meget at forbedre, hvilket man kunne se i anden halvleg, sagde Hjulmand.

Som havde rystet posen. Defensiven havde længe vaklet med lange Ivan Runje som den mest svajende i stormen. Runje var derfor blevet vraget, og en 3-4-3 med fleksible backer, der i defensiven faldt ned og udgjorde en solid femmands-kæde. Dét skulle lukke af for Randers’ hurtige kanter og aggressive omstillingsspil.

Dagens Gossip