Nu kan vi få EM 1992 om igen

Det danske kvindelandshold i fodbold skal lige slå Norge i torsdagens semifinale, men sker det, så venter Tyskland i EM-finalen i Sverige.

Dermed kan det blive til en gentagelse af herrernes finale fra EM i 1992, hvor Danmark overraskende endte med at vinde finalen 2-0.

Så langt vil og skal de danske fodboldkvinder ikke tænke endnu, men det kan ikke undgå at blive et samtaleemne, hvis Norge bliver besejret.

Tyskland vandt onsdagens semifinale med 1-0, og det var, som cifrene antyder, en meget tæt og jævnbyrdig kamp, hvor svenskerne var tæt på at udligne adskillige gange.

Tyskernes angriber Dzsenifer Marozsan fik med det yderste af tåen sendt en trillende bold forbi en fremstormende svensk keeper og scoret kampens eneste mål.

- Det var skørt. Jeg kan bare huske, at jeg kastede mig ned og fik ram på bolden. Og den sneg sig lige ind. I anden halvleg viste vi, at vi havde et godt forsvar.

- Nu er alt muligt, og vi vil give alt i finalen, siger Dzsenifer Marozsan til Eurosport.

Tyskland havde også et forsøg på stolpen fem minutter før pausen, men ellers stod der Sverige på det meste.

Sveriges EM-værter havde bolden i mål i anden halvleg, men Lotta Schelins scoring blev annulleret for et kontroversielt frispark, der fik tilskuerne til at buhe af dommeren.

I slutfasen havde svenskerne også et forsøg på stolpen, og tyskerne var under massivt pres, men holdt stand.

EM-finalen spilles søndag klokken 16.

/ritzau/

 

Dagens Gossip